keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Enkelinkiharoita taivuttelin

Mureat enkelinkihrat maistuvat sitruunalle
Enkelinkiharat matkalla uuniin
Tällä kertaa materiaalina on pikkuleipätaikina.

Mietin mikä on helpoin tapa valmistaa parisataa pikkuleipää. Tulin siihen tulokseen, että kone vääntää taikinan ja minä pursotan.

Markka-aikana ostin Keskiseltä teräksisen tyllasarjan hintaan 55 markkaa. Taikina siis pussiin ja tylla paikalleen ja eiku pursottamaan. Koekakku jäi tekemättä. Olinhan jo aiemmin tehnyt koe-erän taikinasta.

Kolme täyttä pellillistä pursotin ja neljännelle vielä puolet. 4 pötköä pellilleen mahtui hyvin. Kyllä tuntui jo sormilihaksissa! Heti paistamisen jälkeen leikkasin ohutteräisellä veitsellä kolmen sentin viipaleiksi. Kylmänä nostelin pakastimeen.

Eka pellin jälkeen huomasin, että korkealaitaista peltiä ei kannata käyttää, koska pitkä pikkuleipäpötkö murtui taittumakohdaltaan. Taikina oli myös ilmeisesti hiukan epätasaisesti sekoittunut, koska ensimmäiset murtuivat tosi kovasti. Loput pellilliset olivat sitten napakampia ja pääsivät juhlapöytään ja parempiin suihin.

Jaa, että ohje. Tässähän se on. Kodin kuvalehden leivontaliitteestä. Sitruunankuorta oli juuri silloin saatavana reilusti, joten käytin ainakin tuplamäärän. En käyttänyt hunajaa. Lisäksi vinkki tuplaleivinpaperista, jotteivät pala pohjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti