maanantai 27. toukokuuta 2013

Juhlat viimeiseen PILKKUun asti!

Käsityönä valmistettu huopakoru istuu kesäiseen juhlaan
Kesän airut, vihreä rintakoru sopii leninkeihin
PILKKU-koru toimii myös kesäisessä pukeutumisessa. PILKKU pilkkujen joukkoon. Voit valita korusi joko sävy sävyyn tai joskus kontrasti raikastaa juhlapukeutumista.

Tämä vilpoinen kesämekko on ommeltu Eurokankaan malliston kankaasta Jukka Rintalan kaavalla, joka löytyy Suuren käsityölehden sivuilta. Samankaltaista kuviointia löytyy trikoissa, liekö marimekkoa.

Huopakauppa on nyt Facebookissa. Käy tykkäämässä!

keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Musta tuo sähäkkyyttä PILKKU-koruun
Jyväskylän kesän esite innoitti PILKKU-korun uudet mallit
Jyväskylän kesän graafinen ilme innoitti minut mustan huovan käyttäjäksi. Nämä uutukaiset PILKKU-korut ovat nyt huopakaupassa. Juuri kävin lisäämässä.

Jyväskylän kesä on mukava, aina yllättävä kesäfestivaali. Voit valita vietätkö ikimuistoisen hetken jurtassa vai breikkaajien parissa.

Musta huopa PILKKU-koruissa on nyt ihan uutta. Pian alkaa tulla kauppaan mustavalkoinen klassikko-kokoelma, joita riittää kaikille. Ne eivät tule olemaan yksittäiskappaleita kuten muut PILKUT. Mustavalkoinen PILKKU sopii erittäin hyvin mustavalkoiseen pukeutumiseen, mustissa viihtyville ja myös riemunkirjavaan vaatteeseen.

Tulppaanit tuovat väriä kevääseen

Valkoinen tuo valoa värikkääseen kukkapenkkiin
Rembrandt ja Purissima -lajikkeet loistavat

Punaisen eri sävyjä löytyy tulppaaneista
Kirjavat tulppaanit tuovat väriä puutarhaan heti keväällä.
Ovatko tässä ovat ne kauneimmat tulppaanit tänä aamuna? Kevään sipulikukat ovat ne kaikista tärkeimmät kukat. Ne tuovat värin vähän ankeaan puutarhaan heti toukokuussa.

Yläkuvassa kukkivat valkoiset Purissima-tulppaanit, joiden terälehdet venyvät vanhetessaan jopa 12 cm pitkiksi. Hollantilaistenkin suosikki on yläkuvan Rembrandt. Taiteilijat virittävät maalaustelineensä todennäköisimmin juuri näiden violettien kaunottarien äärelle. Violetti kuviointi on jokaisessa yksilössä erilainen, viruksen aikaansaama.

Alakuvan kirjava kokoelma herättää halun etsiä se kaunein, oma suosikki. Löytyyköhän suosikki kuitenkin kuvan ulkopuolelta? Penkissä kukkivat punaiset liekehtivät liljatulppaanit nimeltä Aladdin ja pienet, mutta hehkuvat buharantulppaanit.

Tulppaanit löytyvät kasvillisuusvyöhykkeeltä 3 ja eteläiseltä seinustalta.

maanantai 20. toukokuuta 2013

Kampaus juhlaan

Hellepäivään sopiva juhlakampaus
Juhlakampaus, jossa on ranskalaisten lettien rivi.
Juhlakampauksessa aloitin jakamalla hiukset osiin. Korvan takaa sekä sivujakauksen takaa hiukset otin ponnarille talteen. Etuosa jaoin kolmeen osaan, kiinnitys lenkeillä. Aloitin ylimmästä ranskalaisesta letistä. Letissä otin uusia hiuksia vain toiseen laitaan. Ehjä letti tulee päälle, koska letitin hiukset alakautta.

Kun letit ovat valmiit, ryhdyin nutturan kääntämiseen. Aluksi otin loput hiukset ponnarille. Jaoin sen kahteen osaan, jotka kiersion ponnarin ympärille ja kiinnitin hengettömillä. Nutturan laitaa kiertämään tuon letit: ensimmäisenä lähin, pinneillä kiinnitettynä. Samaoin loput kaksi. Kampauksen kruunasi muutama hengetön, joissa oli vaaleat helmet.

Melkein tunti meni tällaiselta aloittelijalta. Muotoilutuotteita kannattaa käyttää. Hiuksia voi kastella työn edetessä.



sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Äitienpäivän kunniaksi tulppaaneita

Lummetulppaani Johann Straussin ulkolehdissä on punaiset kuviot.
Lummetulppaani Johann Strauss päivällä.

Lummetulppaani Johann Straussin kukat ovat pilvisenä päivänä kiinni.
Lummetulppaani Johann Strauss illalla.
Tässä nämä tulppaanisuosikkini: Lummetulppaani Johann Strauss. Nämä kaunokaiset ovat toista kesää kukkapenkissäni. 20 sipulia on nyt 45 kukkaa. Tämä lajike aloittaa kukinnan silloin kun ensimmäiset krookukset nuukahtavat. Kukinta kestää jopa kolme viikkoa. Väri syvenee vanhetessa. Lummetulppaanin lehti on ikäänkuin suppilo, joka kerää vettä kasvin juurelle.

Erityisesti pidän siitä, että nämä ovat eri näköisiä auringossa ja pilvisenä päivänä.

Tulppaanifilosofiani on sellainen, että sipulit kannattaa istuttaa vaikka 30 cm syvälle, jos mahdollista. Raja-aidassamme kasvaa 50 vuotta vanhoja tulppaaneita, jotka kukkivat vuodesta toiseen. Ihmettelin tätä kovasti, koska uudemmat tahtovat hiipua muutamassa vuodessa. Netistä löysin artikkelin, jossa kerrottiin etteivät sipulit jakaudu, jos ne ovat tarpeeksi syvällä. Kommentoikaa lukijat!

ISO 100, 1/60, ylempi f11, alempi f5.6

keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Korttitehtaan tuotantoa

Itsetehty kortti ilahduttaa
Kesäiset kukkakortit
Tyttären kanssa kimpassa askartelimme erän kortteja. Ruohot maalasin Deco-akryyliväreillä. Ette kyllä arvaa työvälinettä! Saa veikata. Kukkien terälehdet ovat Sinellistä. Samassa pussissa oli neljää eri mallia, yllätys yllätys. Kukkien puiset keskustat maalasin myös Deco-maaleilla vähän röpelöisiksi. Lentävät perhoset kiinnittyvät keskeltä ja siivet taivutetaan ylös.

Sisäsivut leikkasin harkkosaksilla. Huomasin, että kuutta paperia ei kannata leikata yhtä aikaa. Saksien teräosa murtui läheltä saksien niveltä. Loput leikkaamiset olivat sitten melko työläitä. Sellainen on ahneen loppu.

tiistai 7. toukokuuta 2013

PILKKU nähty taskussa!

Asukokonaisuus sopii juhlaan ja arkeen
PILKKU-koru sopii myös takin taskun koristeeksi.
Ystäväni sanoi, ettei ole rintakoruihmisiä, joten tässä hänen ratkaisunsa: taskukoru. Helposti puhutaan rintakorusta, mutta PILKKU taipuu moneen eikä ole moksiskaan, vaikka joutuisi ylösalaisin. Pilkun paikka voi olla muuallakin. Lähetä kuvasi omasta PILKKU-korustasi niin saatan sen julkaista täällä kaikkien iloksi. PILKKUja löydät lisää täältä.

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Huopakauppa on nyt auki!

Kotimainen käsityö, materiaalina huopa.
Huopatuotteiden värivalikoima on laaja.




Tänään on merkkipäivä! Huopakauppa on avautunut 4 kk suunnittelemisen ja järjestelyn jälkeen. Asia on vaatinut kuvankäsittelyohjelman opettelua, tilausohjeiden miettimistä ja toimitusehtojen pohtimista.

Verkkokauppa-alustana toimii helppo mycashflow . Verkkomaksupainikkeet otin alustan tarjoamalta Checkout-verkkomaksuyhtiöltä. 10 tuotetta voi pitää maksutta. Ainoat kulut tulevat verkkomaksuista. Erinomainen ratkaisu siis pienimuotoiseen myyntiin. Lisäksi on mainittava, että asiakaspalvelu toimii moitteetta.

Huopakauppa on siis tämän kaupan nimi. Tämä ei ole yritys vaan kuten mycashflow nimeää: harrastusverkkokauppa. Siellä on nyt myynnissä PILKKU-huopakoruja. Ajan mittaan siellä tulee olemaan avaimenperiä, korvakoruja, heijastimia jokaiselle sekä kaikenlaista ajankohtaista pieniä eriä. Itse tehtyjä, kädentaitoa vaativia tuotteita kaikki.

Tässä siis osoite: http://huopakauppa.mycashflow.fi/ Tervetuloa viihtymään huopakauppaan! Kaikki kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita.